Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Παρουσίαση στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2010, στο μηνιαίο περιοδικό του Ιαπωνικού Παγκόσμιου Οργανισμού για το Origami




(Μετάφραση κειμένου)Από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2009 στην έκθεση Kid Fun που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η διδάκτωρ οριγκάμι Μυρτώ Δημητρίου διοργάνωσε εργαστήρια για την ιαπωνική αυτή τέχνη. Η Μυρτώ Δημητρίου παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες, ενώ πρόκειται να εκδοθεί και το βιβλίο της για την εικαστική τέχνη. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο blog της http://origamiwithfantasygroup.blogspot.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Εργαστήριο Origami στη Γιορτή Αγοράς


Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» διοργάνωσε από τις 11:30-17:30μ.μ τη ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ, σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατία).
Ο Άγιος Βασίλης, παιχνιδιάρικα ξωτικά, χιονάνθρωποι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πιγκουίνοι, οι τάρανδοι-μασκώτ μαζί με τη Λευκή Νεράιδα περίμεναν τα παιδιά για να διασκεδάσουν με ένα μοναδικό πρόγραμμα. Το δέντρο των ευχών, δημιουργικά εργαστήρια origami, το γραμματοκιβώτιο του Άι-Βασίλη και ένα υπέροχο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής (σε συνεργασία με τους ζαχαροπλάστες του ΙΙΕΚ HOTELIA) μετέφεραν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των παραμυθιών!
Πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου, ΕΟΣ Σταυρούπολης (χορευτικό), το Δημήτρη Χρυσοχοίδη, το Θάνο Τζάνη, τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη και τα συγκροτήματα 6 Degrees και De Niro, ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.
Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Κοσμοράδιο 95,1 FM

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Χρυσός δράκος

"Origami με Φαντασία"

Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι σε λίγες μέρες πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο» το βιβλίο της Μυρτώς Δημητρίου «Origami με φαντασία», το μοναδικό βιβλίο στην Ελλάδα για την ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής.
Στο βιβλίο εκτός από τα υπέροχα σχέδια, τα κατατοπιστικά σχεδιαγράμματα, τα ιαπωνικά λαϊκά παραδοσιακά παραμύθια, θα μάθετε και την ιστορία της ιαπωνικής αυτής τέχνης!
Και μην ξεχνάτε ότι μπορούμε να έρθουμε στον χώρο σας, στο πάρτυ γενεθλίων σας ή στην τάξη σας για να σας αποκαλύψουμε τα μικρά μυστικά του ORIGAMI και να φτιάξουμε μαζί όμορφα καλλιτεχνήματα!
Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρά παιδάκια αλλά και για ενήλικες!

Πίνακας με χιονονιφάδες

Πίνακας origami εμπνευσμένος από "Τα σχέδια ελληνικών κεντημάτων" της Αμαλίας Μεγαπάνου, του Μουσείου Μπενάκη

Συνάντηση στις 01.12.09 με τον μορφωτικό ακόλουθο Mr. Yoshimura στην Ιαπωνική Πρεσβεία