Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Έκθεση Origami σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Από την Δευτέρα 8 Μαρτίου- Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης η Μυρτώ Δημητρίου, η μοναδική ελληνίδα διδάκτωρ origami (ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής) θα παρουσιάσει έκθεση με πίνακες και έργα φτιαγμένα από χαρτί!
Η καινοτομία της έκθεσης είναι ότι ως κοινωνική ανθρωπολόγος, εμπνευσμένη από την ελληνική λαογραφία και συνδυάζοντας την ιαπωνική εικαστική τέχνη με την ελληνική παράδοση, αναπαρέστησε με χαρτί μοτίβα ελληνικών κεντημάτων από τα βιβλία κεντημάτων της Αμαλίας Μεγαπάνου- εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη.
Η έκθεση θα λάβει χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΕΒΕΘ, που βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου του Επιμελητηρίου, στην οδό Τσιμισκή 29 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00.

Τα σχολεία θα μπορούν να επισκέπτονται καθημερινά την έκθεση, κατόπιν ραντεβού.
Υπό τους ήχους ιαπωνικής μουσικής, η Μυρτώ Δημητρίου ντυμένη ως γκέισα με ένα υπέροχο κιμονό, έχοντας βαμμένο το πρόσωπό της και στολισμένα τα μαλλιά της, με ένα μαγικό τρόπο θα αλλάζει χρώματα στην βεντάλια και στα άσπρα στεφάνια της και στη συνέχεια θα μαθαίνει στους θεατές τα μυστικά της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής. Θα αφηγείται ιαπωνικά παραδοσιακά παραμύθια καθώς και το μύθο του πουλιού γερανού (που είναι το σύμβολο του origami), ενώ με την ιστορία της μικρής γιαπωνέζας Sadako Sasaki θα στέλνει μήνυμα ειρήνης και αγάπης στον κόσμο.

Είσοδος ελεύθερη

Μετά το τέλος της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για εικαστικούς, εκπαιδευτικούς αλλά και φίλους του origami.

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Παρουσίαση Origami στην Έκθεση Βιβλίου στο Μαρούσι

Η Μυρτώ Δημητρίου, με αφορμή το νέο της βιβλίο :
ORIGAMI με φαντασία! των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο,
θα βρίσκεται το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010,
από τις 12:00 -14:00 μ.μ. στην Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου, στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι, Οργάνωση Ε.ΚΕ.ΒΙ.

Στο ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 112 στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ και υπό τους ήχους ιαπωνικής μουσικής, ντυμένη ως γκέισα με ένα υπέροχο κιμονό, έχοντας βαμμένο το πρόσωπό της και στολισμένα τα μαλλιά της, με ένα μαγικό τρόπο θα αλλάζει χρώματα στην βεντάλια και στα άσπρα στεφάνια της και στη συνέχεια θα μαθαίνει στους θεατές τα μυστικά της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής.
Θα αφηγείται ιαπωνικά παραδοσιακά παραμύθια καθώς και το μύθο του πουλιού γερανού (που είναι το σύμβολο του origami).
Με την ιστορία της μικρής γιαπωνέζας Sadako Sasaki θα στέλνει μήνυμα ειρήνης και αγάπης στον κόσμο.