Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

ΠρόσκλησηΑπό τις 8 έως τις 21 Μαρτίου 2010, η Μυρτώ Δημητρίου σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει μία έκθεση origami.

Το origami είναι η ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής και η Μυρτώ Δημητρίου είναι η μοναδική ελληνίδα που έχει το δίπλωμα διδασκαλίας, από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό. Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορεί το βιβλίο «Origami με φαντασία!», το μοναδικό βιβλίο στα ελληνικά για την τέχνη αυτή.
Ως κοινωνική ανθρωπολόγος, έχει συνδυάσει την ελληνική παράδοση με την ιαπωνική αυτή τέχνη, αναπαριστώντας μοτίβα κεντημάτων με χαρτί, από τη συλλογή κεντημάτων της Αμαλίας Μεγαπάνου, του Μουσείου Μπενάκη.
Σε συνεργασία λοιπόν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κύριο Μπακατσέλο, ο οποίος είναι και ο επίτιμος πρόξενος της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν αυτή την έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά από τις 10:00-13:00 και από τις 18:00-21:00, ενώ τα πρωινά θα μπορούν να την επισκέπτονται και σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 20:00μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29).
Θα ακολουθήσει δεξίωση με συνοδεία ζωντανής ιαπωνικής μουσικής, από ιάπωνες καλλιτέχνες. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο μορφωτικός ακόλουθος της πρεσβείας κύριος Yoshimura.

Τηλ. επικοινωνίας: 6977.716.780
http://origamiwithfantasygroup.blogspot.com
http://omadafantasia.blogspot.com

(Μυρτώ Δημητρίου- Δημήτρης Μπακατσέλος)


(Tomotaka Yoshimura- Ζέτα Στεφάνου- Μυρτώ Δημητρίου- Toyoda- Δημήτρης Μπακατσέλος)


(Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: