Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συμμετοχή της Μυρτώς Δημητρίου με παρουσίαση origami στο διήμερο εκδηλώσεων για τον Ιαπωνικό Πολιτισμό

Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετέχω με έκθεση και εργαστήρι ORIGAMI στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου που θα φιλοξενήσει στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2011 ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό της Ιαπωνίας, μέσα από τη γιαπωνέζικη λογοτεχνία και κουζίνα.
Η 3η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα Κουλτούρας της Ιαπωνίας, μία εθνική γιορτή για την προώθηση του πολιτισμού και της αγάπης για την ελευθερία και την ειρήνη.
Το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011,στις 19:00, ο δισέγγονος του -ελληνικής καταγωγής- εθνικού ποιητή της Ιαπωνίας Λευκάδιου Χερν ή Γιακούμο Κοϊζούμι θα δώσει μία διάλεξη για το ανοιχτό μυαλό του Λευκάδιου Χερν και το ελληνικό του πνεύμα. Ο κ. Μπον Κοϊζούμι, καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ιαπωνία, θα μιλήσει για τον προπάππου του, τον συγγραφέα που λάτρεψαν οι Ιάπωνες, χάρη στο έργο του οποίου έγινε ευρύτερα γνωστή στον δυτικό κόσμο η γιαπωνέζικη λογοτεχνία. Είσοδος ελεύθερη
Ο Λευκάδιος Χερν (1850-1904) γεννήθηκε στη Λευκάδα από Ελληνίδα μητέρα και Ιρλανδό πατέρα. Ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, έζησε μία έντονη ζωή, τα έργα του θεωρούνται η πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση της γιαπωνέζικης κοινωνίας από ευρωπαίο συγγραφέα και έγινε ο ορισμός της προσωπικότητας που γεφυρώνει συμπληρωματικούς πολιτισμούς.
Την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011,στις 20:00, η κουζίνα του κορυφαίου Ιάπωνα chef Νομπουγιούκι Ματσουχίσα θα δημιουργήσει στο Κτήμα Γεροβασιλείου ένα δείπνο υψηλής γαστρονομίας για 50 λάτρεις της γιαπωνέζικης κουζίνας, συνδυασμένης με το ελληνικό κρασί. Ο γνωστός «Νόμπου» ενσωματώνει στην παραδοσιακή γιαπωνέζικη κουζίνα τις επιρροές, τη γνώση και την εμπειρία από όλα τα μέρη του κόσμου στα οποία έχει δουλέψει. Είναι ένας σταρ της μαγειρικής διεθνώς.
Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας, κος. Hiroshi Toda, είναι επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης.
Είσοδος: Δηλώσεις συμμετοχής – τρόπος πληρωμής στο Κτήμα Γεροβασιλείου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ -ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ,57500 ΕΠΑΝΟΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,τηλ.2392044567

Δεν υπάρχουν σχόλια: