Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Εκθέσεις- Εργαστήρια Origami-Νέο Ρεκόρ Γκίνες Στην Αθήνα!!!



Στον Οικισμό Λήδα-Μαρία, στην Θέρμη, Θεσ/νίκη, λειτουργούν καθημερινά τα απογεύματα εργαστήρια ORIGAMI με τη Μυρτώ Δημητρίου,για όλες τις ηλικίες των παιδιών όπου με μία πολύ πρωτότυπη μέθοδο διδασκαλίας ,φτιάχνουμε χάρτινα καλλιτεχνήματα, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και την δημιουργικότητα!! Μαθαίνω παίζοντας και παίζω μαθαίνοντας, προσαρμοσμένο φυσικά με τις ηλικίες των παιδιών!! Τα μαθήματα εμπλουτίζονται με αφηγήσεις ιαπωνικών μύθων, μαγικά και προβολές video-origami animation! Το μάθημα στοιχίζει 7 ευρώ! Έτσι τα παιδιά μπορούν να έρθουν όσες φορές επιθυμούν! Τα μαθήματα λειτουργούν όλο τον χρόνο και το καλοκαίρι! τηλ.6977.716.780                                                                ------------------------------
Η Μυρτώ Δημητρίου θα συμμετέχει με εργαστήρια της εικαστικής τέχνης της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής Origami στην περιβαλλοντική πρωτοβουλία "Ημέρες Θερμαϊκού" που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Προστασίας και Ανάπτυξης Θερμαικού Κόλπου του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης στο φουαγιέ της αποθήκης Δ της Α΄προβλήτας του Ο.Λ.Θ.  Η νέα αυτή διοργάνωση θα διαρκέσει από 1 έως 15 Ιουνίου 2013 ,
θεσμοθετείται από φέτος και περιλαμβάνει έκθεση ζωγραφικής– φωτογραφίας με περιβαλλοντικά βιωματικά δρώμενα για παιδιά των Δημοτικών Σχολείων. Στο δημιουργικό εργαστήρι θα δημιουργούμε χάρτινα καραβάκια: "Με το καραβάκι μου προστατεύω και εγώ το Θερμαϊκό"!
                                         ---------------------------------                                        
Την Τρίτη 4 Ιουνίου η Μυρτώ Δημητρίου θα πραγματοποιήσει Έκθεση-Παρουσίαση και εργαστήρι Origami στην Αθήνα για τους μαθητές της Μαράσλειου Σχολής. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της εικαστικής αυτής τέχνης και να δημιουργήσουν μοναδικά καλλιτεχνήματα!!!
                                           -------------------------------
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η Μυρτώ Δημητρίου καλεσμένη από τη ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ και τον Δήμο Αθηναίων, την Τετάρτη 5 Ιουνίου από τις 10:00-14:00μ.μ θα βρίσκεται στο Μετρό του Συντάγματος με Έκθεση και εργαστήρια Origami. Με ένα διαδραστικό παιχνίδι οι διερχόμενοι επιβάτες θα συμμετέχουν στην κατασκευή  χάρτινων δημιουργιών με θέμα τα μέσα συγκοινωνίας! "Διπλωμένα" ποδήλατα, τρένα και μετρό αλλά και υπέροχα λουλούδια, πεταλούδες και πουλάκια θα τονίσουν την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.
                                              --------------------------------
Την Πέμπτη 6 Ιουνίου από τις 18:00-20:00μ.μ στα πλαίσια του Green Party στο Πεδίο του Άρεως στη Θεσσαλονίκη ελάτε να δημιουργήσουμε χάρτινα λουλούδια στο ΔΩΡΕΑΝ Εργαστήριο Origami και να δώσουμε το δικό μας μήνυμα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος!
                                              -------------------------------
Από τις 17 Ιουνίου και για δύο μήνες στο Πολιτιστικό Κέντρο της Θέρμης η Μυρτώ Δημητρίου θα πραγματοποιήσει Έκθεση Origami με πίνακες και τρισδιάστατα έργα από χαρτί, καθώς και με μία νέα συλλογή που δημιούργησε με την τεχνική της γλυπτικής στο χαρτί!
Στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας φιλαναγνωσίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης-Πινακοθήκης του Δήμου Θέρμης στις 18.6 στην Θέρμη, 1.7 στην Σουρωτή, 6.8 στο Ν. Ρύσιο, 6.7 στα Βασιλικά, 9.7 στην Ν. Ραιδεστό από τις 18:00-19:00μ.μ σας περιμένουμε να συμμετέχετε στα ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρια πελώριας καραμέλας με την εκπαιδευτικό-σκηνοθέτη Ζέτα Στεφάνου! Ελάτε να φτιάξουμε πελώριες, πολύχρωμες, λαχταριστές καραμέλες!!!
Επίσης στις 19:00-20:00μ.μ, στους ίδιους χώρους, θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ εργαστήρια Origami από τη Μυρτώ Δημητρίου με θέμα "Κάθε χρώμα ένα λουλούδι origami!"
                                                -------------------------------
Το Σάββατο 22 Ιουνίου από τις 13:00-15:00μ.μ η Μυρτώ Δημητρίου θα παρουσιάσει τα βιβλία της "Origami με φαντασία!" και "10 διακοσμητικά και λουλούδια origami" στο Hondos Center Apollonia Politia στη Θεσσαλονίκη. Ελάτε να δημιουργήσουμε ΔΩΡΕΑΝ ψαράκια, καβουράκια και βαρκούλες με την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής και να ξεδιπλώσουμε τα μυστικά της!
                                                ---------------------------------
Δημιουργία του μεγαλύτερου Origami για το Ρεκόρ Γκίνες στην Αθήνα!!!
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) από τον Οκτώβριο 2013-Μάρτιο 2014 η Μυρτώ Δημητρίου-Instructor Origami,Κάτοχος Ρεκόρ Γκίνες- θα πραγματοποιεί Έκθεση, Παρουσιάσεις και εργαστήρια ORIGAMI στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων για παιδιά Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας-Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και για ενήλικες!Στις 18 Μαρτίου 2014 στο Γήπεδο του Μετς θα δημιουργήσουν με τη συμμετοχή πάνω από 15.000 ατόμων την εικόνα μιας πελώριας κουκουβάγιας χρησιμοποιώντας ως μονάδα χάρτινα λουλούδια, σε 500τ.μ. για το Ρεκόρ Γκίνες, ξεπερνώντας το Ρεκόρ Γκίνες που έχουμε πραγματοποιήσει στην Θεσ/νίκη, δημιουργώντας το μωσαϊκό του Λευκού Πύργου!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: